10 idei pentru a decora un dovleac de Halloween

SECRETE DULCI
13.10.2017

An de an sărbătorim Halloween-ul în noaptea de 31 octombrie și ne distrăm la petreceri costumați în diferite personaje din filme, cărți sau desene animate. Una dintre cele mai frumoase tradiții în seara de Halloween sunt dovlecii decorați cu fețe mai vesele sau mai triste, mai înspăimântătoare sau mai prietenoase. Este o adevărată plăcere să decorezi dovleci împreună cu familia sau prietenii pentru a întâmpina cum se cuvine Halloween-ul.

Noi te învățăm cum să îi pregătești și îți dăm 10 idei pe care să le încerci anul acesta cu prichindelul tău. Ai nevoie doar de câteva materiale ușor de procurat, majoritatea dintre ele probabil că le ai deja în propria casă.

1. Dovleac decorat cu creioane colorate cerate topite

Sursa aici.

Ai nevoie de: un dovleac alb sau portocaliu, creioane colorate cerate, lipici si un uscător de păr.

Desfă ambalajul de pe creioane, taie în jur de 15 creioane în jumătate și lipește-le deasupra dovleacului. După ce lipiciul s-a uscat, folosește un uscător de păr pentru a topi creioanele și a creea efectul de curcubeu.

2. Dovleacul mumie

Sursa aici.

Ai nevoie de: un dovleac alb sau portocaliu, tifon, lipici, doi ochi de plastic, vopsea acrilică neagră și o pensulă.

Taie tifonul în bucăți de 7x30 cm. Acoperă dovleacul cu lipici și aplică tifonul de jur împrejur lăsând partea de deasupra și cea de dedesubt neacoperite. Pentru a crea o față înfricoșătoare folosește lipiciul pentru a lipi ochii. Taie o bucățică din straturile de tifon deja lipite pentru a creea gura și picteaza interiorul cu vopsea acrilică neagră.

3. Dovleacul Frankenstein

Sursa aici.

Ai nevoie de: un dovleac alb sau portocaliu, un marker negru, lipici, vopsea acrilică verde, plastelină sau Play-Doh verde, carton alb și negru sau ochi de plastic și un material negru din blană artificială.

Vopsește dovleacul în mai multe straturi de culoare verde. Cu ajutorul plastelinei sau Play-Doh realizează două urechi și un nas, cu markerul negru desenează gura și câteva cicatrici. Decupează cercuri din carton pentru ochi sau folosește doi ochi din plastic. Deasupra, lipește materialul din blană artificială în loc de păr.

4. Dovleacul minion

Sursa aici.

Ai nevoie de: un dovleac alb sau portocaliu, vopsea acrilică galbenă, albastră și neagră, un capac argintiu de borcan.

Vopsește dovleacul în mai multe straturi de vopsea galbenă; după ce se usucă, desenează cu albastru salopeta de minion și lasă la uscat. În partea de sus a dovleacului deseneaza cu negru de jur împrejurul dovleacului ca în poză, lasă la uscat și apoi lipește capacul de borcan pe care desenezi o bulină care semnifică ochiul. După ce s-a uscat și salopeta, desenează simbolul lui Gru, o guriță și vopsește cotorul în negru.

5. Dovleacul pisica neagră

Sursa aici.

Ai nevoie de: vopsea acrilică neagră, fetru roșu/maro și alb, carton negru, lipici, pensulă și șase bețisoare de lemn.

Vopsește dovleacul în trei straturi de vopsea acrilică neagră și lasă straturile să se usuce între aplicări. Pentru realizarea urechilor, taie cartonul negru în formă de săgeată și folosește un cuțit pentru face două găuri în partea de sus a dovleacului pentru a putea introduce urechiușele. Folosește fetru alb pentru a realiza ochii și carton negru pentru pupilă, lipește-le împreună pe dovleac. Folosește lipiciul pentru a lipi bețișoarele de lemn ca și musăți și fetru maro sau roșu pentru nas, decupează în forma de triunghi si lipește-l peste capetele bețișoarelor.

6. Dovleacul ochios

Sursa aici

Ai nevoie de: un dovleac portocaliu, lipici și mulți ochi de plastic.

Tot ce trebuie să faci este să lipești ochii de plastic pe dovleac. Chiar dacă este foarte simplu, rezultatul va fi unul ÎNFRICOȘĂTOR!

7. Gașca verzuie a dovlecilor

Sursa aici.

Ai nevoie de: patru dovleci plăcintari, vopsea acrilică verde, albă și neagră.

Este foare simplu! Trebuie doar să vopsești dovlecii în mai multe straturi de vopsea verde, lasându-le timp sa se usuce între aplicări, după care desenează-le ochi de diferite dimensiuni pentru a avea fiecare o personalitate diferită.

8. Dovleacul cu mesaj

Sursa aici.

Ai nevoie de: un dovleac portocaliu, vopsea neagră și scotch de hârtie.

Pentru a realiza acest design trebuie să folosești scotch-ul de hârtie pentru a-l lipi în formă de cuvinte pe dovleac; în cazul acesta vom scrie cuvântul „BOO!”. Deasupra toarnă vopsea neagră din abundență. După ce s-a uscat complet vopseaua, dezlipește schotch-ul.

9. Dovlecii emoji

Sursa aici.

Ai nevoie de: dovleci de mai multe dimensiuni, vopsea galbenă, lipici, fetru negru și roșu.

Vopsește toți dovlecii în mai multe straturi de vopsea galbenă lasându-le timp sa se usuce între aplicări. Decupează din fetru formele de emoji pe care vrei să le lipești pe dovleci, după care folosește lipiciul pentru a le lipi pe dovlecii care vor avea acum foarte multă personalitate.

10. Dovlecii troli

Sursa aici.

Ai nevoie de: dovleci de diferite mărimi, vopsea roz, albastră (sau ce culori îți dorești să aibă personajele), ochi de plastic, tiul de diferite culori, panglici colorate, fetru colorat, foarfecă, lipici, coronițe de păr și un marker negru.

Pictează dovlecii în culorile pe care ți le dorești, în mai multe straturi, lasându-le timp sa se usuce între aplicări. Taie bucăți de 5x30 cm din tiul și leagă-le de coroniță (poți lipi și alte decorațiuni pe lângă), folosește o panglică pentru a forma o coadă de tiul. Decupează din fetru forma nasului, urechilor și lipește-le pe dovleac împreuna cu ochii. Folosește markerul negru pentru a desena gura, sprâncenele și genele.

Acestea sunt ideile noastre pentru a vă decora casa de Halloween cu dovleci creativi. Este o activitate la care, cu siguranță, le va face mare plăcere copiilor să participe și să vă distrați împreună!

Spune-ne părerea ta
1

Alex18-10-2017 12:06:21

Foarte simpatice ideile de Halloween! Multumim mult pentru inspiratie si de abia asteptam sa participam la concurs!

Postează un comentariu legat de acest subiect


POSTEAZĂ COMENTARIUL